Kindertelefoon

Kindertelefoon

De kindertelefoon is een organisatie waar kinderen en ook pubers in vertrouwen terecht kunnen voor hulp, advies en informatie.

Wat doet de kindertelefoon?

Alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar die gepest worden, thuis problemen hebben, ruzie hebben met vrienden of zich rot voelen kunnen bellen of chatten met de kindertelefoon.

Hoe kan je de medewerkers bereiken?

Als je op de website (http://www.kindertelefoon.nl) of het forum geen antwoord vind, of je wil graag een vrijwilliger van de kindertelefoon spreken dan kun je de kindertelefoon bereiken door te bellen of te chatten.
- Bel: 0800-0432 (gratis)
- Chat: Voeg ln.noofeletrednik|tobtahc#ln.noofeletrednik|tobtahc toe aan je buddylist op Windows Live Messenger. Dit is enkel om te chatten met De kindertelefoon, e-mails worden niet beantwoord. Of probeer de chatbutton op de site (http://www.kindertelefoon.nl).

Chatten en bellen kan elke dag van 14uur tot 20uur, ook in het weekend en tijdens feestdagen. Op de website kan je altijd een berichtje achterlaten op het forum of in de Shout Out.

Als je belt of chat met de kindertelefoon hoef je niet je echte naam te zeggen, want de kindertelefoon is anoniem. De werknemers van de Kindertelefoon zullen nooit zomaar contact met je opnemen, JIJ bent degene die belt of chat.

Organisatie en dienstverlening

De kindertelefoon is een onderdeel van Bureau Jeugdzorg. BJ is een organisatie waar ouders en kinderen naartoe kunnen als een probleem in een gezin niet met praten alleen kan worden opgelost.

Alle vrijwilligers die werken voor de Kindertelefoon volgen eerst een training vooraleer ze kunnen beginnen met werken als hulpverlener. In de training leren ze hoe ze met kinderen en jongeren kunnen praten via de telefoon en chat, met wat voor problemen de kinderen en jongeren kunnen zitten en hoe ze samen kunnen nadenken over een oplossing.

Klachten?

Hiervoor kan je terecht bij ln.noofeletrednik|uaerubkjilednal#ln.noofeletrednik|uaerubkjilednal

kindertelefoon.png

Wenst u meer te weten te komen over de kindertelefoon? Bezoek dan zeker eens hun website http://www.kindertelefoon.nl !

Terug